Artistieke Herfstfotografie

 

De herfst is bij uitstek het seizoen om je creativiteit een extra impuls te geven. De variatie aan kleuren in de natuur, het vaak gefilterde licht, het werkt allemaal mee om te experimenteren. Creativiteit is een ruim begrip; wat voor de een mooi is, is voor de ander een mislukte foto.
Over smaak valt nimmer te twisten!

Dat geeft niet, het gaat erom dat jij je eigen smaak ontwikkelt. Deze workshop geeft je handvatten om die ontwikkeling een zetje te geven.

We gaan in een rijk gekleurde herfstomgeving fotograferen, waarbij we vormen en kleuren gaan combineren. Het bewust toepassen van onscherpte, dan wel over of onderbelichting, meervoudige belichting, alles kan aan bod komen, naar gelang jouw smaak.
Wat werkt wel en wat niet?

Het maken van een artistieke foto in praktijk is minder simpel dan dat het er vaak uitziet. Het bewust toepassen van de diverse creatieve technieken vraagt inzicht in compositie, belichting en kleurgebruik.
Het doel van deze workshop is er dan ook met name op gericht om je meer inzicht te geven in de te gebruiken techniek bij de diverse onderwerpen zoals bijvoorbeeld gekleurd blad, paddenstoelen, reflecties, en bomenrijen.

Bij de toepassing van meervoudige belichting gaan we ervan uit dat je de beelden in de camera kunt samenvoegen en dat de instellingen hiervoor bekend zijn.
Het is belangrijk dat je manueel werkt; dat je diafragma en sluitertijd zelf instelt. Werk je tot nu toe in de ‘A’ stand (diafragmavoorkeuze) dan kan deze dag een begin zijn om dit te veranderen. Geef bij aanvang van de workshop aan mij aan dat je weinig tot geen ervaring hebt met handmatige bediening van de camera. Ik kan hier dan rekening mee houden en je op weg helpen.

We starten de workshop onder het genot van een kop koffie of thee met uitleg over de te gebruiken technieken. Na de uitleg gaan we volop fotograferen waarbij je voortdurend feedback kunt krijgen en/of vragen stellen.


Max. aantal deelnemers: 4
Nadat u zich opgegeven heeft, volgen er meer details.
Benodigde apparatuur:
Spiegelreflexcamera of systeemcamera
Macrolens, dat kan een zg vintage lens zijn met tussenringen, of lensbaby
Van groothoek tot lichte tele zoomlens tot ong.200mm

Datum en prijs:

okt-nov 2018 in Baarn

Tijd: 11:00 -16:00 uur

Prijs: € 75, -

Dat is inclusief koffie/thee
Aanmelden voor deze workshop, kan onder vermelding van je naam, adres en telefoonnummer op: info@marijkehoekstra.eu