Maak fotos als pentekeningen!

 

High Key fotografie wordt steeds meer gezien als een creatieve uiting binnen de natuurfotografie. Foto’s als pentekeningen; het spreekt een steeds grotere groep mensen aan.
De techniek is niets meer dan het bewust overbelichten van je foto. Alleen… er komt meer bij kijken dan ‘gewoon’ overbelichten. Het belangrijkste bij High Key fotografie is het zien welk onderwerp zich leent voor High Key en hoe je dit onderwerp in de ruimte plaatst. Daarnaast is er de keuze voor de mate van overbelichting.

Bij deze workshop gaan we hiermee aan de slag.

De dag is verdeeld in een ochtend- en middagdeel.

’s Ochtends beginnen we met korte theorie over camera-instellingen en onderwerpkeuze. Daarna gaan we fotograferen in een stuifzand gebied. We richten ons op stilstaande beelden, zoals de aanwezige vliegdennen, takken, dennenappels, bladeren en dergelijke.

Na de ochtend gaan we naar een andere locatie waar we IJslandse pony’s en Drentse heideschapen gaan fotograferen in High Key.

We beginnen daar met een lunch, tijdens de lunch evalueren we de ochtend en krijgen we kort uitleg van een gedragsdeskundige over het benaderen van de paarden en de schapen.

De IJslanders zijn heel rustig, stabiel, en zeer goed benaderbaar door mensen. De schapen zijn met mooie gehoornde koppen prachtige High Key onderwerpen.

De gedragsdeskundige is de hele middag aanwezig om mensen te ondersteunen, indien nodig, bij de paarden. De dag sluiten we af met een kop koffie/thee en korte evaluatie.

Het is aan te bevelen om manueel te werken; dat je diafragma en sluitertijd zelf instelt. Werk je tot nu toe in de ‘A’ stand (diafragmavoorkeuze) dan kan deze dag een begin zijn om dit te veranderen. Geef bij aanvang van de workshop aan mij aan dat je weinig tot geen ervaring hebt met handmatige bediening van de camera. Ik kan hier dan rekening mee houden en je op weg helpen.

Datum:

Duur: van 10:00 – 16:00 uur

Plaats: Stroe en omgeving

Prijs: € 125, -. Inclusief koffie, thee en broodjeslunch

Max. aantal deelnemers: 4

Door de kleinschaligheid alsmede de gedragsdeskundige ter plaatse is er veel persoonlijke aandacht.

Aanmelden voor de workshop onder vermelding van je naam, adres en telefoonnummer op: info@marijkehoekstra.eu