Kustfotografie, wie wordt er niet geraakt door mooie beelden van water, stromend rond stenen of palen?

 

Het vastleggen van water met een langere sluitertijd is op zich niet ingewikkeld. Wat het lastiger maakt is het kiezen van een mooie compositie waarbij het water een nadrukkelijke rol vervult. Welke sluitertijd geeft welk effect? Wat doet licht?
Kustfotografie met langere sluitertijden is eigenlijk een op zichzelf staand onderdeel van de natuurfotografie. Het biedt veel meer mogelijkheden dan je zo op het eerste gezicht zou denken. Door het werken met wisselende sluitertijden bepaal je voor een groot deel de sfeer van het beeld. Het vraagt van de fotograaf zicht op composities, en inzicht in het effect van het water op deze compositie. Hierbij is het de creativiteit en de smaak van de fotograaf die uiteindelijk het eindresultaat bepaalt. Lichte dromerige beelden, of veel dramatiek en zwaarte, en alles wat daar tussen zit.

Als deze vorm van fotograferen je eenmaal pakt, verveel je je nooit meer aan de kust! De creatieve mogelijkheden zijn oneindig. Het je eigen maken van deze manier van fotograferen vraagt wel ervaring opbouwen en bewustwording van de mogelijkheden.
Daar gaan we met deze workshop een impuls aan geven!

De workshop start aan het einde van de ochtend. Na de kennismaking gaan we aan de slag met het verkennen van de locatie en bespreken we de compositie keuzes. Zaken als sluitertijd en gebruik van filters komen uitgebreid aan de orde. Daarna gaan volop fotograferen! Uiteraard word je bij gestaan met tips en aanwijzingen. De workshop eindigt na zonsondergang, we gaan door tot het mooie licht weg is.
Het doel van deze workshop is om vaardigheid en verdieping met lange sluitertijden fotografie te ontwikkelen, evenals het prikkelen van je creativiteit. En dus het maken van mooie foto’s!
Het is wenselijk dat je in staat bent om de camera in de manuele stand te bedienen. Om beweging van de camera te voorkomen heb je een draadontspanner en een stevig statief nodig. Mocht je vragen hebben over het te gebruiken materiaal, dan wel of je het niveau van de workshop aan kunt, aarzel dan niet om contact op te nemen.
Door de kleinschaligheid er veel tijd voor persoonlijke aandacht, gericht op jouw ervaringsniveau.

Max. aantal deelnemers: 4

Benodigde apparatuur:
een stevig statief
afstandsbediening
spiegelreflex camera of een systeem camera
zowel groothoek als telelens tot ong. 200mm.
een grijs gradueel filter (doorgaans zal een twee stops filter voldoen)
een grijs filter zoals de Lee little stopper en/of de Lee big stopper. Variabele grijsfilters voldoen uiteraard ook.
warme kleding, laarzen of waterdichte bergschoenen.

Datum en locatie: Op aanvraag Prijs: €75,- Dat is inclusief koffie en/of thee.

Aanmelden voor deze workshop onder vermelding van je naam, adres en telefoonnummer kan op: info@marijkehoekstra.eu