Vier het voorjaar met de eerste bloeiers!

 

Na de winter begint het bij de fervente macroliefhebber meteen te kriebelen bij het zien van de eerste bloeiende bloembollen. Mocht je nog geen macrofotograaf zijn, is dit echt hét moment om hier een start mee te maken.
Voor deze mensen hebben we een onweerstaanbare workshop!

In een parkachtige bosomgeving heeft men duizenden bloembollen geplant. De planten verwilderen en komen jaarlijks terug, zorgend voor een prachtig gekleurd lentesfeertje.
Tijdens de bloei kun je tot in een ruime omgeving onder andere krokussen, lenteklokjes, sneeuwklokjes, bosanemonen en kievitsbloemen tegen komen. Ook veel soorten narcissen en tulpen ontbreken hier niet!

Deze gekleurde bloemenpracht is na de winter een genot om te zien; echter een mooie sfeervolle foto hiervan maken is nog niet zo eenvoudig.

We gaan dit in deze workshop leren. Het selecteren van het onderwerp, de omgeving en de achtergrond zijn de eerste stappen. Hierna leren we iets over kleuren en bokeh om de foto nog meer sfeer te geven.

We starten de workshop dan ook met koffie en uitleg over sfeer en hoe dit in een foto te vangen. De instellingen van de camera bespreken we, alsmede het te gebruiken (macro) objectief. Iedereen krijgt dan de gelegenheid om hierover vragen te stellen waarbij we, indien nodig, je helpen met de instellingen op je camera.
Na deze uitleg gaan we volop fotograferen waarbij we regelmatig gemaakte opnames samen, een op een, met je evalueren.
Door de kleinschaligheid van de workshop krijg je veel persoonlijke aandacht.
De opzet van de workshop is erop gericht om je fotografie een creatieve impuls te geven!

Het is belangrijk dat je manueel werkt; dat je diafragma en sluitertijd zelf instelt. Werk je tot nu toe in de ‘A’ stand (diafragmavoorkeuze) dan kan deze dag een begin zijn om dit te veranderen. Geef bij aanvang van de workshop aan mij aan dat je weinig tot geen ervaring hebt met handmatige bediening van de camera. Ik kan hier dan rekening mee houden en je op weg helpen.

Benodigd materiaal:
--spiegelreflex camera of systeem camera

--telelens en/of macrolens (bv een vintage lens als de Helios) evt tussenringen of een convertor

--in geval van veel zonlicht: een reflectiescherm of witte paraplu

--een plastic zak of matje om op te liggen

Max. aantal deelnemers: 4

Prijs en datum

Datum: Volgend jaar!

Locatie: Omgeving Amersfoort

Tijd:

Prijs: €85,- Dat is inclusief koffie of thee met koeken.

Je kunt je aanmelden voor deze workshop onder vermelding van je naam, adres en telefoonnummer op: info@marijkehoekstra.eu